Despre concursul Mara Study pentru cititori & calatori

frame concursDupa cum probabil stiti deja, in perioada 15 – 21 mai, noi am avut un concurs pentru cititori si calatori de toate varstele.

In fiecare zi am pus cate 3 intrebari:

 • una de cultura generala
 • una din programele educationale pentru adulti
 • una din programele educationale pentru copii

In fiecare zi alta tara / regiune.

Pentru fiecare zi un alt castigator.

Iata, schematic, cele 7 zile de concurs:

Ziua 1 – Irlanda

1. Care este numele personajului caruia irlandezii i-au dedicat atat un celebru cantec traditional, “Cockles and Mussels”, cat si un frumos monument aflat in centrul Dublinului? Raspuns: Molly Malone.

2. In ce fel de cladire isi desfasoara activitatea scoala de limba engleza pentru adulti din localitatea Galway, la care Mara Study trimite studenti? Raspuns: Intr-o fosta moara. Detalii aici.

3. Care dintre taberele de juniori include un program de muzica si teatru numit Star FactorRaspuns: Tabara de Limba Engleza, Echitatie, Tenis, Fotbal, Golf, Rugby, Muzica & Teatru din Clongowes. Detalii aici.

Castigator: Dana Galatanu.


Ziua 2 – Spania

1. Care este lantul muntos care separa Spania de tara sa vecina, Franta? Raspuns: Muntii Pirinei.

2. Care este numarul maxim de lectii de limba spaniola (pe saptamana) ce pot fi studiate la scolile unde Mara Study ofera cursuri si in ce oras din Spania se afla aceasta scoala? Raspuns: 30 lectii / saptamana in Madrid. Detalii aici.

3. Care sunt cele doua posibile destinatii pentru excursia de sambata in tabara de la Tarragona? Raspuns: Barcelona si parcul Port Aventura. Detalii aici

Castigator: Ioan Noroc.


Ziua 3 – Germania

1. Care este imnul Europei si ce compozitor german l-a compus? Raspuns: Oda Bucuriei, compusa de Ludwig van Beethoven.

2. In ce orase din Germania Mara Study ofera cursuri de pregatire in vederea obtinerii TestDaF, certificatul de limba germana necesar admiterii la universitati germane? Raspuns: Berlin, Frankfurt si Munchen.  Detalii aici.

3.  In ce localitate se desfasoara tabara din Germania din oferta Mara cu cea mai mare capacitate (cel mai mare numar de elevi ce pot participa in acelasi timp) si in ce perioada este ea deschisa? Raspuns: Bad Schussenried, 300 locuri. Detalii aici.

Castigator: Isabela Banescu.


Ziua 4 – SUA

1. Care sunt cele 5 cartiere ale orasului New York? Raspuns: Brooklyn, Queens, Bronx, Staten Island si Manhattan.

2. In ce cladire celebra, simbol al orasului New York, isi are sediul una dintre scolile unde Mara Study ofera cursuri de limba engleza? Raspuns: Empire State Building. Detalii aici.

3. Numiti 2 universitati americane din Ivy League in campusurile carora Mara Study ofera tabere internationale de vara de limba engleza. Raspuns: Tabere organizate chiar in campusurile universitatilor din Ivy League avem la Harvard si Yale. Mai multe detalii pentru Harvard aveti aici, iar pentru Yale aici.

Castigator: Roxana Stan.


Ziua 5 – Anglia

1. In care dintre camerele parlamentului britanic nu este permis accesul Reginei si din ce motiv? Raspuns: In Camera Comunelor. In Ianuarie 1643, Regele Charles I si armata sa au intrat in Camera Comunelor pentru a aresta 5 dintre membrii sai pentru tradare. Oamenii cautati plecasera din timp, insa. Purtatorul de Cuvant (the Speaker), William Lenthall, si-a oferit scaunul regelui, care a cerut sa i se spuna unde se afla fugarii. Ingenunchind la picioarele regelui, Purtatorul de Cuvant a refuzat sa raspunda ( dar intr-un mod foarte politicos, doar era britanic  ) Regele nu a avut de ales si a plecat, iar in urma acelei zile a fost inaugurat rolul purtatorului de cuvant ca reprezentant al Camerei. Din acea zi exista o intelegere nescrisa ca niciun monarh sa nu mai intre in Camera Comunelor, cu exceptia cazului in care isi doresc sa porneasca un alt Razboi Civil. (Deci da, pentru a se asigura independenta parlamentului, pentru ca Marea Britanie nu este o monarhie absoluta, ci una constitutionala.  🙂 )

2. Cum se numeste programul Mara Study in cadrul caruia inveti despre new media, descoperind secretele platformelor de socializare, precum Facebook si Twitter? Raspuns: Scoala de Business. Aceasta are 4 module: Marketing & Strategy, New Media & Communication, Leadership & Organization si Global Business Environment. In cadrul celui de-al doilea modul aveti ocazia sa invatati despre platformele de socializare online. Mai multe detalii aveti aici.

3. Numiti trei colegii din Oxford in campusurile carora Mara Study organizeaza tabere pentru copii in fiecare vara. Raspuns: Trei, la alegere, dintre: St. Clare’s College, St. Edward’s College, St. Joseph’s College, St. Hugh’s College, St. Peter’s College, Burford School, Balliol College, St. Catherine’s College, Lady Margaret Hall. Detalii aici.

Castigator: Gabriela Ionela Tataru.


Ziua 6 – Franta

1. In ce cartier al Parisului se gaseste pravalia de la care se aproviziona Amélie Poulain? Raspuns: Montmartre. Vezi trailer-ul filmului aici.

2. Enumerati cinci destinatii turistice de pe Coasta de Azur care pot fi vizitate de catre cursantii scolilor de limba franceza, unde Mara Study ofera cursuri. Raspuns: Cinci destinatii la alegere, dintre: Antibes, Cannes, Nisa, Monaco, Eze, St. Tropez, Villefranche, San Remo, Grasse, St. Paul de Vence, Beaulieu etc. Detalii aici.

3. In ce tabara (sau tabere) oferite de Mara Study in Franta au parte cei mici de degustare de branzeturi? Raspuns: Tabara de limba franceza la Scoala Internationala St. Denis. Detalii aici.

Castigator: Cristina Hriscu.


Ziua 7 – Europa Centrala & Romania

1. Cum se numeste si in ce parc national se afla cascada din Romania considerata a fi cea mai frumoasa din lume? Raspuns: Cascada Bigar, din Parcul National Cheile Nerei-Beusnita.

2. Ce orase veti vizita daca va urcati in trenul tip „Orient Express” pentru a face turul Europei, alaturi de Mara Study? Raspuns: Berlin, Praga, Budapesta, Viena, Venetia, Florenta. Detalii aici.

3. Care sunt avantajele taberei internationale Mara Study de la Eforie Nord, de ce ai participa la aceasta tabara (sau de ce ti-ai trimite copilul in aceasta tabara) si cum poti castiga un loc pentru vara aceasta? Raspuns: Avantaje: socializare intre copiii romani si germani prin intermediul limbii engleze/germane; pe toata perioada taberei, nu doar pe parcursul orelor, copiii comunica atat in germana, cat si in engleza; profesorii, tineri si entuziasti, sunt vorbitori nativi ai limbii engleze/germane; copiii care invata germana au ocazia sa interactioneze cu copiii germani in limba germana; programul de activitati este organizat pe intreaga durata a zilei si se desfasoara sub supravegherea permanenta din partea staff-ului; campusul inchis cu paza permanenta si medic 24h/24, copiii fiind in deplina siguranta; conditii bune de cazare – vile confort 2*, in camere cu 2-4 paturi si baie proprie; membrii staff-ului locuiesc in campus, impreuna cu copiii; siguranta alimentatiei sanatoase. Motiv participare. Poti castiga un loc in tabara participand la MAREA TOMBOLA din cadrul targului Mara Travel Group din 25 Mai, in foyer-ul Hotelului Cismigiu. Detalii aici.

Castigator: Ioana Catalina Diaconescu.


Dupa ce ne-am plimbat prin atatea tari, duminica, in cadrul Mini-targului de tabere & vacante Maa Travel Group, am avut si festivitatea de premiere. Din pacate nu au ajuns decat 4 din cei 7 castigatori, urmand ca celor 3 castigatori din Botosani sa le trimitm premiile in curand.

Si ca tot vorbeam despre premii, iata ce puteau gasi castigatorii in pachetele de carti:

 • Omul de hlei – crochiuri si ebose literare, de Marcel Chitac
 • Gaina afona – istorii, de Marcel Chitac
 • Polojenii – povestiri, de Marcel Chitac
 • Pictura, album de Marcel Chitac
 • Prin gradina Evei, de Mihaela Marilena Chitac
 • Cetatea viselor tarzii, de Mihai Valentin Gheorghiu
 • Imperfectiuni provizorii, de Mariana Braescu
 • Dictionar de Istoria Romanilor, de Georgeta Smeu

Poze de la festivitatea de premiere puteti gasi in albumul cu fotografiile de la targ. Tot in cadrul targului, castigatoarele au avut ocazia sa cunoasca doi dintre autori si sa le ia autografele. Mai exact, pe domnul si doamna Chitac.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s